Ploieștiul vechi și nou

Loredana Brătilă (șefa noastră de la workshopul video-SMA Studios) împreună cu Lucian Vasile, cel care se ocupă de proiectul Republica Ploiești, pregătește o expoziție de excepție intitulată Ploieștiul vechi și nou. Un proiect educativ, așa cum ne anunță Loredana pe site-ul său, care pleacă de la premisa cunoașterii unei moșteniri pe care ne-au lăsat-o generațiile trecute.

Eu sunt anti-modernizare acolo unde se poate conserva un obiectiv istoric, pentru că tocmai astfel de clădiri înfrumusețează orașul. Așadar, proiectul Ploieștiul vechi și nou atrage atenția și asupra exploatărilor arhitectonice care se fac deseori fără autorizație sau din neglijența autorităților, în defavoarea conservării unor clădiri-patrimoniu cu care am putea atrage turiștii la noi în oraș.

În cadrul expoziției vom putea admira clădiri reprezentative pentru secolul XIX sau personaje surprinse în perioada interbelică ce ascund o parte a identității noastre de azi. Vrem, nu vrem istoricul nostru se ascunde în cărămizile acestor structuri și păstrează la loc de cinste o amintire vie pe care cu puțin noroc o vor putea admira și copiii noștri peste ceva ani.

Puse în antiteza vechi-nou, clădirile sunt în acest mod o lecție de civism, a modului în care percepem și ne asumăm orașul.

Iată și promisiunea expoziției. E adevărat, cu ocazia asta ne asumăm și compromisul de a cădea în capcana indiferenței noastre de cetățean: observăm, dar nu acționăm. Probabil că după ce vom vedea imaginile (în antiteză), vom păstra ceva și în conștiința noastră de așa-ziși neputincioși și vom transmite măcar ceva bun generațiilor din viitor.

Expoziția va putea fi admirată în perioada 7-10 noiembrie la Ploiești Shopping City. Revin cu un articol îndată ce văd expoziția. Până atunci, nu ezitați să vedeți cum arăta Ploieștiul vechi și să îmi spuneți apoi dacă ați dori să vă întoarceți în acele vremuri…

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

3 thoughts on “Ploieștiul vechi și nou

  1. Pingback: Expozitia "Ploiestiul vechi si nou" |

  2. Pingback: "Ploieștiul Vechi si Nou" la Noaptea Muzeelor | Elena Pelmus Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *