Generația „The Dreamers”

Am ales să pun acest titlu în locul celeilalte variante de Generația U folosită de către Raghav Singh pentru a caracteriza promoția 2013 a absolvenților de studii superioare în articolul de pe ere.net. Conform Associated Press foarte mulți studenți, cam jumătate dintre cei care termină o facultate, se angajează în alt domeniu decât cel pentru care au primit o pregătire teoretică, iar asta pentru că joburile ușoare  sunt mai multe și nu presupun o diplomă de studii.

M-a alarmat să aflu că 20% dintre cei care termină facultatea se întorc să locuiască cu părinții, ceea ce e și cazul meu. Multe țări încep să semene din cauza asta cu Italia, unde un procent de 40% din populația de peste 40 de ani locuiește încă la mama acasă. Vă spun că articolul ăsta aproape că m-a făcut să plâng! În continuare însă mi se dă și o explicație. Încă de mici am fost crescuți ca o generație de visători. Aproape de sfârșitul facultății ar fi trebuit să ni se spună cam care sunt șansele noastre de a găsi un loc de muncă în domeniu, luând în considerare anumite procente de piață.

Acum îmi dau seama că dacă vreau să mi se facă cumva dreptate, ar trebui să susțin sus și tare această opinie, dar știu că nu e neapărat nevoie de asta. Punctul meu de vedere e că nu trebuie să stai degeaba în timpul facultății. O spun încă o dată că notele mari nu te ajută cu nimic, mai ales în domeniile umane, sociale. Trebuie pur și simplu să ieși în piață și să muncești fie și pe gratis în domeniu sau dacă nu oriunde, doar să faci ceva și cu ocazia asta să vezi dacă te poți întreține singur! De acolo lucrurile vor decurge mult mai ușor pentru tine și vei știi ce ai de făcut. Fără mama și tata, așa e cel mai bine!

În articol se oferă părerea unui director de facultate privată care spune că dacă ar angaja un om care să spună studenților ce șanse au să obțină un loc de muncă, atunci nimeni nu ar mai învăța la materiile adiacente ariilor principale de studiu și astfel facultatea ar dispărea numaidecât și încă o dată mi se pare corect…

E o situție destul de tristă. Eu încă fac parte din categoria visătorilor. Nu am renunțat să sper că mă voi angaja chiar în domeniul dorit. Tocmai de aceea aș vrea să vă transmit și vouă această stare optimistă. Locuiesc cu ai mei, dar am făcut un job din a-mi căuta de lucru. Articolul pe care l-am tot menționat precizează și faptul că o mare parte din acești dreamers cad în depresii și se apucă de alcool.

Tocmai pentru a combate studiile astea care ne deprimă, propun să luăm o mică vacanță și să ne relaxăm, apoi să revenim cu forțe proaspete în căutarea unui loc de muncă. Mai an un articol de recomandat, promit că acesta nu e așa de dramatic, ba din contră oferă o perspectivă asupra modului în care ai putea să începi să cauți.

Sursa foto: pinterest.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

One thought on “Generația „The Dreamers”

  1. Pingback: 25 de ani si inca nu m-am hotarat | Happy Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *