Sâmbătă 20 – În Mons, viitoare CCE

O să trec peste zilele de joi şi vineri, pentru că în opinia mea au fost cele mai obositoare zile de până acum şi practic nu am făcut decât să ne ocupăm de proiecte. După sesiunea de blogging în care am pus şi frumosul nostru infografic, am avut toată ziua de vineri pentru a face un proiect mai mare despre transparenţă în lobby. Practic trebuia să adunăm toate informaţiile primite până acum într-o prezentare care să sublinieze importanţa transparenţei în lobby.

Am trecut de la o echipă la alta, pentru că la fiecare proiect trebuie să fiu în grupă cu colegi pe care să nu îi ştiu, exceptând românii, cu care pic tot timpul. Aşa că dacă la prima echipă m-am simţit foarte bine şi după părerea mea am comunicat destul de deschis şi într-un spirit democratic, la a doua echipă mi s-a părut că nivelul nostru de comunicare şi chimia în general a grupului a fost seacă.

În final am reuşit să ne înţelegem, deşi eu cred că puteam să depunem puţin mai mult efort. Poate că timpul avut la dispoziţie pentru prezentare a fost prea scurt, dar mi-aş fi dorit ca în prezentarea ideilor noastre şi implicit a părţii pe care am avut-o eu să fi stăruit mai mult şi să am o şi mai bună prezentare. Nu ştiu exact din ce cauză, dar conceptele pe care le expuneam erau parcă nişte elicoptere care zburau de colo colo, în diferite direcţii, intersectându-se doar pe alocuri, când probabil uitam de emoţii.

Pentru prezentarea acestor proiecte ne-am dus la Mons, care se află undeva în sudul Belgiei, aproape de Franţa. Eram toţi foarte încântaţi că puteam citi în franceză. De fapt e foarte  interesant că în funcţie de regiunea în care eşti în Belgia vorbeşti o altă limbă, flamandă, franceză, germană, daneză. Mons va deveni Capitală Culturală Europeană (CCE) în 2015. Cred că ce am putut noi vedea după sesiunea de prezentări şi ceea ce puteţi vedea voi în poze e centrul în Mons. Nu am stat mai mult de două ore, timp în care am mâncat panini şi am făcut iar foarte multe poze.

Mai pe seară, când am ajuns în Laarne, câteva dintre noi am vrut să facem o plimbare la castelul care se află în această localitate şi care aşa cum puteţi vedea şi în poze îţi oferă o privelişte de basm. Apoi am mai colindat puţin prin Laarne şi am descoperit că cele câteva mici restaurante din împrejurimi conturează o uşoară viaţă socială a oraşului. Tot privind ba prin curţile oamenilor, ba trăgând ochiul după câteva scene sau prezenţe domestice, aşa cum una dintre colegele mele a spus, totul aici pare logic sau totul parcă se întâmplă de la sine.

E cam adevărat, pentru că scenariul în care trăiesc oamenii ăştia pare a fi desprins din două posibile filme: unul medieval spre idilic, în care toată lumea este împlinită şi îşi desfăşoară activităţile de zi cu zi cu o permanentă seninătate. Al doilea este ceva mai sumbru, pentru că pustietatea de pe străzi te îndeamnă să crezi că e ceva straniu cu aceşti oameni şi mă gândesc că de vină pentru acest sentiment este tocmai perfecţiunea pe care o vezi în construcţia caselor, în sistemul de iluminat, în felul în care respiră oamenii de aici.

Mi-ar fi plăcut foarte mult să pot să am această abilitate de a vă transmite această perfecţiune prin cuvinte şi poate să o simţiţi odată cu mine.

Câteva poze pentru curioşi. :p

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *