De ce e greu să ne descriem?

De ce e greu sa ne descriem?

Dacă aş recunoaşte ca om de comunicare că îmi e greu să mă descriu, ar fi destul de penibil. Dar şi eu aş avea aici o problemă. Nu aş şti cu ce să încep. Sunt o persoană activă, asta ştiu, iar prin activă mă refer la faptul că nu-mi place să lenevesc. Tocmai de aceea prefer să-mi ocup timpul liber, uneori chiar dându-mi taskuri, pentru a nu pierde timpul uitându-mă la televizor sau dormind prea mult. Aşa am ajuns la performanţa de a rămâne în urmă cu foarte multe dintre aceste taskuri. Unul ar fi că scriu foarte rar pe blog sau că nu citesc suficiente articole din reader ca să nu mai zic de cărţi.

Când cineva îmi cere să mă descriu, întrebarea pe care mi-o pun e: ce vrea persoana din faţa mea să audă? Prin urmare scot descrierea esenţială din paginile de jurnal şi mă prezint într-o lumină cât mai bună, astfel încât persoana cu care vorbesc să creadă că sunt prietenoasă şi că nu mă feresc să-mi dezvălui personalitatea, dar mai ales că îmi e ruşine de ceea ce fac la locul de muncă sau alte activităţi pe care le desfăşor în timpul meu liber.

Instinctul meu atunci când cunosc o persoană nouă e să zâmbesc şi să glumesc, pentru a destinde atmosfera. De asemenea într-o conversaţie sunt prima persoană care vorbeşte despre viaţa personală, de tipul am fost la bunicii mei în vizită şi…., să vezi ce am păţit ieri, merge chiar şi cu situaţii penibile, de asta am învăţat să nu-mi mai fie ruşine, pentru că s-au strâns prea multe. Eu spun toate acestea şi pentru că vreau ca eu să mă simt bine în primul rând, aşa trec la pasul următor, de a cunoaşte persoana respectivă.

Încă un lucru ce mi se pare ciudat. Sunt unele persoane care atunci când fac o descriere scrisă, încep cu „deşi îmi este foarte greu să mă descriu” ca cei care ar începe o scrisoare sau un e-mail aşa: „îţi scriu acest mail, pentru că..”. În ambele cazuri se poate şterge formula asta aberantă de introducere prin a scrie exact ce îţi doreşti de la persoana respectivă sau în cazul descrierii să-mi spui cine eşti. Eu sunt Elena şi îmi doresc să aflaţi câte ceva despre mine chiar prin acest post.

Nu e greu să vorbeşti despre tine atâta timp cât arogantul sau timidul din tine dispare pentru 5 secunde. Să vorbeşti sincer despre ceea ce eşti reprezintă o dovadă de respect pentru cel cu care porţi conversaţia respectivă. Chiar dacă ai cunoscut o persoană timp de 5 minute fără să o mai vezi vreodată în viaţa ta sau dacă e cineva cu care te întâlneşti zilnic, atunci implică-te în discuţie şi nu uita să îi spui cine eşti.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *